Яйця перепелині харчові та інкубаційні. Технічні умови ДСТУ 4656:2006

НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ
ЯЙЦЯ ПЕРЕПЕЛИНІ ХАРЧОВІ
ТА ІНКУБАЦІЙНІ
Технічні умови
ДСТУ 4656:2006
Київ
ДЕРЖСПОЖИВСТАНДАРТ УКРАЇНИ
2007
|
ПЕРЕДМОВА
1 РОЗРОБЛЕНО: Інститут птахівництва
Української академії аграрних наук
РОЗРОБНИКИ: В. Бреславець, д-р с.-г. наук; О. Гадючко, канд. с.-г.
наук; Д. Гриценко (керівник розробки); Г. Єрмішко; В.
Ковач; Ю. Петров
2 ПРИЙНЯТО ТА НАДАНО ЧИННОСТІ: наказ Держспоживстандарту
України від 1 серпня 2006 р. № 227
3 НА ЗАМІНУ РСТ УССР 2001-90 та ДСТУ 2022-91 у частині
вимог до перепелиних яєць
ЗМІСТ
1 Сфера застосування
2 Нормативні посилання
3 Терміни та визначення понять
4 Класифікація
5 Технічні вимоги
6 Вимоги щодо безпеки
7 Вимоги щодо охорони довкілля
8 Маркування
9 Пакування
10 Правила транспортування та зберігання
11 Методи контролювання
12 Правила приймання
13 Гарантії виробника
Додаток А Інформаційні дані про поживну та енергетичну
цінність (калорійність) харчових перепелиних яєць (100 г
яєчної маси)
Додаток Б Паспорт якості (для харчових перепелиних яєць)
Додаток В Бібліографія
ЯЙЦЯ ПЕРЕПЕЛИНІ ХАРЧОВІ ТА ІНКУБАЦІЙНІ
Технічні умови
ЯЙЦА ПЕРЕПЕЛИНЫЕ ПИЩЕВЫЕ И ИНКУБАЦИОННЫЕ
Технические условия
QUAIL TABLE AND HATCHABLE EGGS
Specifications
<< Попереднє
ДОДАТОК А
(довідковий)
ІНФОРМАЦІЙНІ ДАНІ
ПРО ПОЖИВНУ ТА ЕНЕРГЕТИЧНУ ЦІННІСТЬ (КАЛОРІЙНІСТЬ)
ХАРЧОВИХ ПЕРЕПЕЛИНИХ ЯЄЦЬ (100 г ЯЄЧНОЇ МАСИ)
Таблиця А.1 — Калорійність та поживна цінність
Білки, г |
13,0 |
Жири, г |
11,0 |
Вітаміни, мг: |
А |
5,5 |
В1 |
1,0 |
В2 |
5,5 |
Енергетична цінність, ккал |
155 |
ДОДАТОК Б
((обов'язковий)
ПАСПОРТ ЯКОСТІ
(для харчових перепелиних яєць)
Дата видачі паспорта
____________________________________________________________
(число, місяць, рік)
Назва підприємства-постачальника
________________________________________________
Назва продукції
_________________________________________________________________
Кількість яєць
___________________________________________________________________
Кількість транспортного паковання (ящиків)
_________________________________________
Кількість спожиткового паковання (коробок)
________________________________________
Дата сортування
________________________________________________________________
Яйця відповідають вимогам ДСТУ 4656:2006 _______________
Керівник підприємства _____________________
____________________________
підпис
прізвище, ініціали
ДОДАТОК В
(довідковий)
БІБЛІОГРАФІЯ
1 Ветеринарно-санітарні правила для
суб'єктів господарювання (підприємств, цехів) з
переробки птиці та виробництва яйцепродуктів,
затверджені наказом Головного державного інспектора
ветеринарної медицини від 07.09.01 № 70 та зареєстровані
в Міністерстві юстиції України 27.09.01 за № 849/6040
2 № 5061-89 Медико-биологические требования и санитарные
нормы качества продовольственного сырья и пищевых
продуктов, затверджені Міністерством охорони здоров'я
СРСР 01.08.89 (Медико-біологічні вимоги і санітарні
норми якості продовольчої сировини і харчових продуктів)
3 ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 Допустимі дози,
концентрації, кількості та рівні пестицидів у
сільськогосподарській сировині, харчових продуктах,
повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді
водоймищ, ґрунті
4 ГН 6.6.1.1-130-2006 Допустимі рівні вмісту
радіонуклідів 137Cs і 90Sr у продуктах харчування та
питній воді, затверджені Міністерством охорони здоров'я
України від 03.05.2006 р. за № 256
5 Методичні вказівки по серологічному моніторингу в
птахівництві, затверджені наказом Державного
департаменту ветеринарної медицини від 22.07.2002 р. №
15-11/316
6 Обов'язковий мінімальний перелік досліджень сировини,
продукції тваринного та рослинного походження,
комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних
препаратів та ін., які слід проводити в державних
лабораторіях ветеринарної медицини і за результатами
яких видається ветеринарне свідоцтво (ф-2), затверджений
наказом Державного департаменту ветеринарної медицини
України від 18.11.2003 р. за № 87 та зареєстрований в
Міністерстві юстиції України 28.04.2004 р. за № 549/9148
7 Ветеринарно-санітарні правила для птахівницьких
господарств і вимоги до їх проектування, затверджені
наказом Головного державного інспектора ветеринарної
медицини від 03.07.01 № 53 та зареєстровані в
Міністерстві юстиції України 05.07.01 за № 565/5756
8 ДСН 3.3.6.037-99 Державні санітарні норми виробничого
шуму, ультразвуку та інфразвуку
9 ДСН 3.3.6.042-99 Державні санітарні норми мікроклімату
виробничих приміщень, затверджені постановою Головного
державного санітарного лікаря України від 01.12.1999 p.,
№ 42
10 СанПин № 4630-88 Санитарные правила и нормы по охране
поверхностных вод от загрязнения (Санітарні правила і
норми з охорони поверхневих вод від забруднення),
затверджені Міністерством охорони здоров'я СРСР від
04.07.98, N° 4630
11 ДСП 201-97 Державні санітарні правила охорони
атмосферного повітря населених місць (від забруднення
хімічними та біологічними речовинами), затверджені
Міністерством охорони здоров'я України 03.07.97 за № 201
12 СанПин 42-128-4690-88 Санитарные правила и нормы
содержания территорий населенных мест (Санітарні,
правила і норми утримування територій населених місць),
затверджені Міністерством охорони здоров'я СРСР від
05.08.88 г, № 4690
13 МУ N 4082-86 Методические указания по обнаружению,
идентификации и определению содержания афлатоксинов в
продовольственном сырье и пищевых продуктах с помощью
высокоэффективной жидкостной хроматографии (Методичні
вказівки щодо виявляння, ідентифікування та визначання
вмісту афлатоксинів у продовольчій сировині та харчових
продуктах за допомогою високоефективної рідинної
хроматографії)
14 МОЗ N 3202-85, ГАП N 115-6а Инструкции по проведению
ветеринарно-токсикологичес-ких, медико-биологических
исследований стимуляторов роста сельскохозяйственных
животных и гигиенической оценке продуктов животноводства
(Інструкції щодо проведення ветеринарно-токсикологічних,
медико-біологічних досліджувань стимуляторів росту
сільськогосподарських тварин та гігієнічного оцінювання
продуктів тваринництва)
15 МУ N 3049-84 Методические указания по определению
остаточных количеств антибиотиков в продуктах
животноводства (Методичні вказівки щодо визначання
залишкових кількостей антибіотиків у продуктах
тваринництва)
16 Правила видачі ветеринарних документів на вантажі, що
підлягають обов'язковому ветеринарному контролю,
затверджені наказом Головного державного інспектора
ветеринарної медицини від 19.04.2005 р. за № 32 та
зареєстровані в Міністерстві юстиції України 15.06.2005
р за № 659/10939
17 Правила ветеринарно-санітарної експертизи яєць
свійської птиці, затверджені наказом Головного
державного інспектора ветеринарної медицини від 07.09.01
№ 70 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України
27.09.01 за № 850/6041
18 Методичні рекомендації 4.4.4.-108-2004 Періодичність
контролю продовольчої сировини та харчових продуктів за
показниками безпеки, затверджені Міністерством охорони
здоров'я України 02.07.04 № 329.

|