оборудование для разведения перепелов

Перепелка

Перепёлка.org.ua

О ферме ~ Купить перепёлок, яйцо, клетку ~ Разведение ~ Инкубаторий ~ Бизнес ~ Мастерская ~ Поиск по сайту

Поиск по сайту


Велика користь від маленького птаха


У нашому житті все настільки швидко змінюється, що часто й ніколи нові продукти уважно розгледіти. Але чи треба гнатися за тими новинками, що по саму зав'язку напхані консервантами, барвниками, ароматизаторами? Від цього здоров'я точно не додасться.

продукция перепеловодства


Думаю, варто частіше дивитися у бік органічної продукції. Тієї, що везуть із ;ела. Нам, споживачам, потрібно звергати увагу на продукцію фермерських тв, де її вирощують "як для себе". Скажете, таких немає? А у нас під рукою готова адреса є. У Макарівському районі, що на Київщині, а вірніше у селі Новосілки два роки тому на порожньому місці, поряд із занедбаними тваринницькими приміщеннями збудували перепелину ферму. Відтепер продукція "Агросоюз Фенікс" доставляється в усі великі торговельні мережі не лише столиці, а й усієї країни. І нічого дивного в цьому немає: корисний, екологічно безпечний продукт розкуповують споживачі з цією маркою охоче.


Фараони - чемпіони

У невеличкій конторі потужного господарства - стільки грамот і подяк, що ніде курці клюнути. За досить короткий проміжок часу вони вже зібрали таку справжню колекцію нагород, що інші і за десятиліття не напрацюють. Читаєш серйозні папери під склом і вже заочно знайомишся з "екзотичним" птахом. А на м'ясо тут вирощують фараонів, хоча за кількістю яєць усі рекорди бють японські. Є у господарстві невелике стадо, яке керівник називає "феніксом" - самі створили породу, випробовуючи на власній фермі.

Та що то за заочне знайомство, коли поряд у сучасних приміщеннях утримується найбільше в Україні поголів'я птиці? Тож ідемо до птахів. Керівник господарства Любомир Романів гостинно розчиняє двері першого пташника. Як і годиться, розпочинаємо знайомство із наймолодшими жителями перепелиної ферми. Жовтороті триденні курчата - ніби полосаті горошини розсипалися по підлозі. Голосні, жваві, енергійні, непосидючі - вони з цікавістю поглядають на гостей і вмить мчать по просторому приміщенню далі.

- Наймолодшим - уся наша увага, - коментує умови проживання малечі Любомир Зіновійович. - Вони полюбляють тепло, а тому постійно підтримуємо у приміщенні сталу температуру. Найбільш комфортна для них - +35-36 градусів. А у меню - теж тільки смачні продукти та вітаміни, чистенька вода.

У сусідньому приміщенні гомонить кількатисячне стадо вже 9-денних перепелів, які значно відрізняються від своїх молодших братів і сестричок, проте до курочок чи півників їм ще надто далеко.

Ще за одними дверима - батьківське стадо і ті, що вже готові на реалізацію. Тут висока температура не потрібна - дорослим птахам комфортно "виконувати програму" при 24-25 градусах.

Здається, підтримувати не лише оптимальну температуру повітря, а й його вологість, стежити за вентиляцією - завдання не з простих. Та і як це все контролюється, коли на все приміщення один термометр і той десь схований. Виходить, усе просто.

- І з цими завданнями успішно справляється комп'ютер, що працює у заданому режимі і ніколи не підводить. Він не буде економити, не запізниться на роботу. А тому і не підводить у процесі роботи, - каже керівник.

Якщо фараони б'ють рекорди у м'ясній категорії і тут перевага на боці самочок, які важчі за самців (вага дорослої птиці сягає 200-250 г за 35 діб), то "японці" несуть справді золоті яйця. Вони у своєму показник також чемпіони: за рік їх середній доробок становить 290 штук.


Фірмове блюдо - за власним рецептом

Названі показники (а вони найкращі в країні) зі стелі не падають. На результат одразу працює цілий комплекс складових. У цьому ланцюгу кожна ланка має важливе значення, а чи не "головна скрипка" належить годівлі птахів. Без цього успіху не варто очікувати. Щось не додав, а чогось насипав занадто - і ти вже в мінусі. Ось тому на птахофермі до цього питання підійшли особливо відповідально. Робота над створенням раціону годівлі тривала півроку. Її розробляв, перевіряв на практиці сам Любомир Зіновійович. У результаті створив унікальний рецепт, який і дозволяє отримувати рекордні показники.

- У меню птиці лише натуральні складові, - без жодного секрету розповідає керівник. - Основу раціону становить зернова група плюс вітаміни та амінокислоти. Збалансовані харчі на замовлення підприємства виготовляють на Житомирському комбікормовому заводі. Якісні корми забезпечують не тільки кількісний ріст, але і якісну продукцію, особливий смак. Скажете, що різниці у яйцях із різних господарств не існує? Аби переконатися у цьому, спробуйте продукцію "Агросоюз Фенікс" і будь-яку іншу. Різницю відчуєте одразу.

Телефон Любомира Зіновійовича не вмовкає ні на хвилину. Таку продукцію готові купити всі потужні торговельні центри. Вивозять її виробники самотужки і мріють про купівлю обладнання для сучасного вже збудованого ними забійного цеху. Нині триває період вивчення пропозицій від голландських і французьких виробників устаткування на ці потреби.

Перепела в клеткахЗнаєте, сьогодні нескладно перевірити, чи якісна продукція реалізується з цього господарства. І не треба проводити досліди у сучасних лабораторіях. Простіше піти у магазин і запитати: чи купують цю продукцію? Як правило, покупці вибирають найкраще. Цим методом вирішили скористатися і ми. Він спрацював і цього разу: на полицях "Ашана", "Метро", "Еко-маркета" продукції з Новосілок не віднайшли.

- Нічим не допоможемо, - розводять руками продавці. - Розкуповують і м'ясо, і яйця з цієї ферми впродовж дня, як тільки вони надходять...

Та все одно нам пощастило, бо вдалося відкрити і для своєї родини корисний продукт, який уже постійно є на столі у жителів багатьох країн. Як правило, з нього починається навчальний день у японських школярів. Там на рівні країни виділяються кошти для забезпечення шкіл продукцією перепільництва. Лікарі вітчизняні також обома руками за те, що продукт має унікальні властивості.

Того дня пощастило нам ще і тому, що за один раз удалося визначитися і ближче познайомитися з виробником, адже пропозиції на ринку існує багато. Та чомусь перевагу віддають "Агросоюз Фенікс". Чому? Тепер і для вас це не таємниця.

Вікторія Ляховець


Перепелиные яйца




Статья была Вам интересна? Подпишитесь на рассылку “Перепёлка.org.ua - новости перепеловодства” и Вы всегда будете в курсе инноваций в мире перепелов. Подписаться >>



Вы можете высказать своё мнение по данному материалу или задать вопрос. Администратор сайта ежедневно просматривает комментарии и отвечает на вопросы.


Данную страницу никто не комментировал. Вы можете стать первым.

Ваше имя:
Ваша почта:

Комментарий:
Введите символы: *
captcha
Обновить